Ontwikkel jij straks samen met je team met visie, conceptueel vermogen en strategische samenwerking hét onderwijsbeleid van de Universiteit van Amsterdam?
Leiderschap met Impact: Stuur het Onderwijsbeleid naar de Toekomst Als teamleider Onderwijs werk je met een team van ongeveer 10 beleidsadviseurs en projectmedewerkers aan het ontwikkelen en implementeren van onderwijsbeleid voor de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je stuurt zowel inhoudelijk als procesmatig op het realiseren van beleidsdoelen en bent voor alle zaken rondom onderwijsbeleid de schakel tussen het College van Bestuur (CvB), de verschillende faculteiten, afdelingen, diensten en externe stakeholders. Je zorgt voor beleid dat niet alleen aansluit bij de lange termijn visie van de UvA maar ook wendbaar is voor actuele ontwikkelingen in het hoger onderwijs.
Dit ga je doen - Strategisch beleid ontwikkelen en implementeren
Je initieert, ontwikkelt en bereidt beleid en adviezen inzake beleidsonderwerpen voor, je werkt hierin mee en samen met je team. Hierbij houd je rekening met zowel interne als externe ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving en maatschappelijke nationale en internationale trends. De gebruikers van het beleid en de kernactiviteiten van de universiteit; onderwijs, onderzoek en impact, zijn hierbij steeds het uitgangspunt.
- Adviseren op gebied van Onderwijs beleid
Je adviseert, ondersteunt en betrekt UvA belanghebbenden en betrokkenen bij geformuleerd beleid. Dit doe je in nauwe samenwerking met faculteiten en diensten. Je zorgt dat je op de hoogte bent van wensen en behoeften d.m.v. persoonlijke contacten en bezoeken, alsmede door het organiseren van UvA-brede overleggen en uitvragen. Daarbij is het belangrijk dat je organisatiesensitief bent voor signalen die aanpassing van beleid of formulering wenselijk maken.
- Strategisch samenwerken om je doelen te bereiken
Je werkt nauw samen met in- en externe stakeholders, variërend van faculteiten tot andere universiteiten en landelijke koepelorganisaties. Je stimuleert informatie-uitwisseling over de relevante beleidsonderwerpen en creëert en bevordert draagvlak, onder meer door actieve deelname aan diverse in- en externe overlegstructuren en netwerken.
in diverse in- en externe overlegstructuren en netwerken.
- Bewaken van voortgang en evalueren
Je definieert het beleid en de te nemen stappen ter ontwikkeling zorgvuldig. Ook de samenhang tussen verschillende dossiers binnen het team volg je nauwgezet. Je houdt toezicht op tijdslijnen, voortgang van de vastgestelde doelen, doet evaluatie en stakeholdermanagement.
- Leidinggeven aan een team van beleidsmedewerkers
Je zorgt voor het opstellen van een plan voor het team, inclusief prioritering en bewaking van de voortgang. Samen zorgen jullie ervoor dat strategische beleidsprojecten van start tot finish en in onderlinge samenhang, professioneel en efficiënt worden uitgevoerd. Je creëert een omgeving waarin de medewerkers met plezier en betrokkenheid samenwerken. Het voeren van bilaterale overleggen, jaargesprekken en verzuimpreventie en -beheersing horen daarbij.
Dit vragen we van jou - Op basis van meerjarige ervaring in strategie- en beleidsontwikkeling, kun je een inhoudelijke visie vormen op de ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderwijsbeleid.
- Je kunt strategisch en conceptueel denken en bent daarbij in staat diverse belangen goed aan te voelen en op basis daarvan evenwichtig beleid te maken.
- Je hebt meerjarig ervaring met het leidinggeven aan een team van professionals.
- Je kunt professionals in het academisch werkveld begeleiden en hebt ervaring met coachen, vertrouwen geven, delegeren en sturen. Je hebt daarbij oog voor de ontwikkeling van medewerkers.
- Je hebt ervaring in het samenwerken, afstemmen met en samenbrengen van verschillende partijen en hun belangen om tot consensus te komen. Je kunt je inleven in verschillende stakeholders en begrijpt de nuance van formulering.
- Je beschikt over sensitiviteit, goede adviesvaardigheden en natuurlijk gezag om beleids- en visievorming tot stand te brengen.
- Je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling in het Nederlands en het Engels uitdrukken om verschillende doelgroepen effectief te bereiken en te overtuigen.
- Je ziet kansen, handelt proactief, laat je niet uit het veld slaan door veranderingen, houdt je hoofd koel als het druk of spannend wordt en houdt van structuur en overzicht.
- Je brengt teamspirit, collegialiteit en relativeringsvermogen.
- Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
Dit bieden we jou We zijn eerlijk: er ligt een stevige uitdaging. Er zijn al stappen gezet in het structureren van werkprocessen en teambuilding, maar er is nog werk aan de winkel. We zoeken iemand die hier zijn schouders onder wil zetten en het team naar een hoger niveau kan tillen. Je werkt in het hart van de actie, letterlijk en figuurlijk. Je kantoor bevindt zich tussen je teamleden, waardoor je altijd voeling houdt met wat er speelt. Zo ben je optimaal in staat om je team te ondersteunen en te inspireren. Daarnaast bieden we mogelijkheden tot ontwikkeling in de vorm van opleidingen en ben je echt bezig met de inhoud. Onderwijsbeleid is dé hub waar de studenten echt centraal staan.
De inschaling van deze rol is schaal 14 met een salaris van € 6.538 tot € 8.322 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Hier wordt gekeken naar de ervaring van de kandidaat. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De
Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
Hier ga je werken De stafafdeling Academische Zaken (AcZ) is actief op de beleidsterreinen onderwijs, onderzoek, valorisatie en studenten. Onderdeel hiervan is internationalisering van onderwijs en onderzoek en hoogleraren- en promovendibeleid, alsmede specifieke deskundigheid op het terrein van onderwijsregelgeving. Daarnaast valt het centrale Teaching & Learning Centre (TLC) onder de afdeling.
De afdeling bestaat uit circa 25 medewerkers en kent drie teamleiders voor de domeinen Onderwijs; Onderzoek & valorisatie en Internationalisering. De gehele afdeling wordt geleid door de directeur Academische Zaken. Samen met de directeur Academische Zaken vormen de teamleiders Onderwijs, Onderzoek en Internationalisering het MT Academische Zaken. Het TLC staat onder leiding van een hoofd en hier werken circa 30 medewerkers.
De teams Onderwijs, Onderzoek en Internationalisering werken beleidsvoorbereidend en maken hiervoor verbinding met interne en externe stakeholders. Het is de uitdaging van de teams om specifieke onderwerpen en deskundigheid in samenhang tot uiting te brengen in toekomstgericht beleid. Alle beleidsontwikkeling vindt plaats in nauwe afstemming met de faculteiten van de UvA, de andere stafafdelingen van de UvA (zoals Juridische Zaken en HR Strategie) en de diensten (zoals Student Services).
Herken jij je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw motivatiebrief en cv graag tegemoet. Je kunt via de rode ‘solliciteer’ knop reageren tot zondag 5 januari, 2025. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 13 januari en de tweede gesprekken in de week van 20 januari.
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met: