De gezondheidszorg van vandaag de dag biedt ons veel kansen en mogelijkheden en daar werken we met liefde en energie aan. Tegelijkertijd vraagt diezelfde gezondheidszorg veel van ons, worden we soms flink uitgedaagd en behoorlijk op de proef gesteld. In een organisatie waar bijna 13.000 professionals elke dag weer 100% geven aan duurzame, persoonsgerichte gezondheidszorg, hebben medewerkers van het Radboudumc, net als onze patiënten, soms ook te maken met onze eigen gezondheidsvraagstukken. En dat heeft effect op onze vitaliteit en inzetbaarheid. Hoe helpend is het dan te weten dat er binnen onze afdeling HR een team van professionals is dat op allerlei facetten kan ondersteunen bij het terugkeren naar werk? En daar kom jij in beeld: de re-integratieregisseur! Als re-integratieregisseur heb je een monitorende en adviserende rol in de verzuimaanpak. Samen met alle betrokkenen (medewerker, leidinggevende, bedrijfsarts en andere professionals) werk je aan een passende begeleiding op het juiste moment, rekening houdend met ieders belangen en binnen de wettelijke kaders. Je bent de expert op het gebied van de complexe combinatie van intern beleid, externe regelgeving en gedrag rondom ziekteverzuim.
In de functie van re-integratieregisseur adviseer en informeer je leidinggevende en verzuimende medewerker over de te nemen stappen in het kader van het verzuimproces. Je adviseert over de inzet van herstel bevorderende en schadelast beperkende maatregelen op casusniveau maar ook aan de hand van trends. Jouw ondersteuning is van grote waarde voor alle betrokkenen bij (complex) ziekteverzuim. Je krijgt dus volop ruimte om een constructieve bijdrage te leveren aan een optimale en gezonde re-integratie van medewerkers.
Specifiek verwachten we het volgende van je:
- Je bent vraagbaak voor alles rondom het ziekteverzuim. Je bent, afhankelijk van het kennis- en ervaringsniveau van de leiding, proactief aanwezig of alleen bij complex (langdurig) verzuim beschikbaar.
- Je weet leiding te coachen en spiegelen op hun rol en kan de nodige kennis overbrengen. Zo nodig kun je ook overtuigend zijn met betrekking tot het op te volgen advies.
- Adviseert leidinggevende en medewerker bij het uitvoeren van alle nodige processtappen. Neemt zo nodig regie op het WvP-proces. De leidinggevende blijft als casemanager eindverantwoordelijk.
- Je hebt kennis van schadelastbeperkende interventies en inventariseerd mogelijkheden. Waar nodig voer je regie bij het uitzetten van acties.
- Adviseert afdelingsleiding omtrent de interventies en het voorkomen van het ziekteverzuim met behulp van data en op basis van ervaringen. Je maakt hierbij dus ook de nodige verzuimanalyses op organisatieniveau of per casus.
- Adviseert binnen het Sociaal-Medisch-Overleg (SMO).
- Neemt, waar nodig, deel aan voortgangsgesprekken zoals periodieke evaluaties van het plan van aanpak, eerstejaars evaluatie, eindevaluatie, etc.
- Hebt, afhankelijk van de casus, contact met externe en interne dienstverleners of stakeholders.
- Inventariseert het RIV en coordineert de volledigheid en inhoud voor aanlevering bij het UWV.
- Ondersteunt de medewerker bij de WIA-aanvraag.
- Voorkomt het opleggen van loonsancties vanuit UWV.
- Coördineert eventuele bezwaarprocedures.
- Volgt casuïstiek en WGA dossiers van medewerkers die in dienst blijven vanuit een ERD belang (einde LGU, inzet van mogelijke herbeoordeling etc.).
- Ziet kansen tot verbetering en kan deze formuleren in concrete bijdrages om zo de verzuimaanpak door te ontwikkelen.