Junior onderzoeker/onderwijsontwikkelaar ‘De Klas op Orde met VR’ (0,4 fte)

Junior onderzoeker/onderwijsontwikkelaar ‘De Klas op Orde met VR’ (0,4 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 dec 5 jan Groningen
In het project ‘De

Functieomschrijving

In het project ‘De Klas op Orde met VR’, staat de inzet van Virtual Reality (VR) om pabostudenten te ondersteunen bij het ontwikkelen van klassenmanagementvaardigheden centraal. We hebben bij de Rijksuniversiteit Groningen eerst een VR kleuterklas ontwikkeld. Deze leeromgeving wordt al enkele jaren ingezet bij de (academische) pabo’s in Groningen, Deventer, Ede en Rotterdam. Voor dit succesvolle initiatief hebben we dit jaar de Onderwijspremie mogen ontvangen. De komende jaren worden ook VR-modules (door)ontwikkeld waarmee we studenten kunnen laten oefenen met klassenmanagement in een combinatiegroep 7/8 en in het voortgezet onderwijs. Daarnaast schalen we de komende jaren verder op: het is de bedoeling dat de VR-modules en de bijbehorende didactiek bij verschillende mbo, hbo en wo-instellingen ingezet gaat worden. Om dit goed te kunnen doen moeten (nieuwe) didactische leermaterialen voor studenten en trainingen voor docenten worden (door)ontwikkeld, geïmplementeerd en geëvalueerd.

Daarom zoeken we naar een onderwijsontwikkelaar/trainer/onderzoeker die onder verantwoordelijkheid van de projectleider en in samenwerking met teamleden de volgende taken uitvoert:

- Ontwikkelen van didactische materialen om studenten in het mbo, hbo en wo te ondersteunen bij het ontwikkelen van klassenmanagementvaardigheden.
- (door)ontwikkelen van trainingsmaterialen voor docenten (d.w.z. lerarenopleiders) en het geven van trainingen aan docenten (in het mbo, hbo en wo) om met de VR-modules te kunnen werken.
- Het doorlopen van een intaketraject met nieuwe docenten en instellingen.
- Begeleiden van docenten(teams) bij de implementatie en inzet van de VR-modules in het onderwijs.
- Onderhouden van contacten met alle betrokkenen, waaronder het organiseren van ontmoetingsdagen met alle docenten die werken met de VR-modules.
- Evalueren van de inzet van de VR-modules op studentniveau en de trainingen op docentniveau.
- Kennisdisseminatie over de opbrengsten.

De junior onderzoeker/onderwijsontwikkelaar zal worden aangesteld bij de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 650 medewerkers. Meer informatie over de faculteit kan je vinden op https://www.rug.nl/gmw/.

GION onderwijs/onderzoek levert door wetenschappelijk onderzoek een concrete bijdrage aan beter onderwijs. Ons doel is het vergroten van de kennis over het onderwijs en het verbeteren van de onderwijspraktijk. We richten ons op het beschrijven, het verklaren en het optimaliseren van onderwijsleerprocessen en onderwijsbeleid binnen het formeel onderwijs. Door praktijkgericht, beleidsgericht én fundamenteel onderzoek dragen we bij aan deze maatschappelijke opdracht. Uitgangspunt is het streven naar kwaliteitsverbetering in het onderwijs en dus dat de lerenden (bv. leerlingen, studenten) er beter van worden. De vragen ‘wat, hoe en waarom’ iets werkt in het onderwijs nemen een belangrijke plaats in.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wij zoeken een gedreven kandidaat die zich herkent in de volgende kwalificaties:

- Bij voorkeur een afgeronde (universitaire) pabo of lerarenopleiding, aangevuld met een Master Onderwijswetenschappen (of een vergelijkbare opleiding).
- Aantoonbare affiniteit, en bij voorkeur ervaring met, de inzet van Virtual Reality als leertechnologie.
- Ervaring met het ontwerpen en geven van trainingen aan docenten/lerarenopleiders.
- Ervaring met het ontwikkelen en evalueren van didactische materialen.
- Goede verbale en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en goede leesvaardigheid in het Engels.
- Een teamspeler met sterke communicatieve en coördinerende vaardigheden.

Omdat je door heel Nederland docenten gaat trainen en je samenwerkt met partners uit Deventer, Ede en Rotterdam zoeken we iemand die bereid is om met enige regelmaat naar andere onderwijsinstellingen te reizen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- Een salaris van € 3.378,- (schaal 10.0) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
- 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Functie indeling in het UFO-functieprofiel van Onderzoeker 4.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van vier jaar met een omvangsaanstelling van 0,4 fte.

Ingangsdatum: 1 februari 2025

Additionele informatie

Dr. Jolien Mouw (projectleider De Klas op Orde met VR, universitair docent Onderwijswetenschappen)
j.m.mouw@rug.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 16 uur per week
  • max. €3378 per maand
  • Universitair
  • V24.0603

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you