Radboudumc
Op de afdeling
Oogheelkunde werken ongeveer 130 medewerkers. De afdeling kent 12 subspecialismen, allen op academisch niveau. De diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het netvlies neemt een belangrijke plaats in binnen de afdeling. Dit geldt in het bijzonder voor de diagnostiek en behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), diabetes mellitus, erfelijke retinale aandoeningen en vitreoretinale problematiek (bijvoorbeeld netvliesloslatingen). De wetenschappelijke onderzoekslijnen van de afdeling komen overeen met deze gebieden. De focus ligt op de tertiaire oogheelkunde en nadrukkelijk niet op tweedelijns oogheelkundige zorg. Het onderzoek en de trials van de afdeling richten zich veelal op (voorbereidingen op) innovatieve behandelmethoden, zoals gentherapie en RNA-therapie.
De polikliniek oogheelkunde is – ook internationaal – één van de meest complexe organisaties binnen een ziekenhuis. Naast de grote stroom patiënten (40.000 per jaar) vindt namelijk ook vrijwel al het aanvullend onderzoek plaats op de polikliniek. De complexiteit neemt nog verder toe wanneer het 'one stop shop' principe wordt toegepast, zoals in het Radboudumc, waarbij de patiënt na het initiële consult direct aanvullende diagnostiek ondergaat en daarna terugkomt in de spreekkamer voor de diagnose en bespreking van het behandelplan. Met een hoge turnover aan patiënten en toonaangevend wetenschappelijk onderzoek is onze afdeling een inspirerende en mooie werkplek voor onderscheidende oogheelkundige topzorg.
Het Radboudumc gaat in de nabije toekomst over op een nieuwe bedrijfsvoering voor het hele ziekenhuis. Met Fit for the Future werken we toe naar de vernieuwing van onze organisatiestructuur. De afdeling Oogheelkunde valt dan als los staande entiteit bij het centrum voor Hersenen en Zintuigen. Hierbij is het uitgangspunt: verbinding waar mogelijk, en zelfstandig waar nodig. Het zal onder andere jouw rol zijn om hier goed te verbinding in te gaan zoeken.
Het Radboudumc Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.