Afdeling TLC & Sectie Nederlandse Letterkunde Deze afdeling Taal, Literatuur en Communicatie bestaat uit ruim tachtig personen, onder wie een tiental hoogleraren, zes UHD’s, 20 UD’s en circa 30 promovendi. De sectie Nederlandse letterkunde bestaat op dit moment uit de hoogleraar Moderne Letterkunde, de hoogleraar Oudere Letterkunde , een universitair hoofddocent, twee universitair docenten en een docent. Binnen de onderwijsprogramma’s in de literatuuropleidingen wordt samengewerkt met met docenten uit de clusters ‘Taalwetenschap’ en ‘Communicatie’ in de afdeling TLC en ook met de bijzondere leerstoel Leesbevordering, die zich in samenwerking met Stichting Lezen richt op onderzoek naar leesgedrag, leessocialisatie, en de ontwikkeling van literaire competenties bij kinderen, adolescenten, en jongvolwassenen.
Faculteit der Geesteswetenschappen Bij de Faculteit der Geesteswetenschappen verkennen we de wereld om ons heen vanuit een taalkundige, historische en filosofische benadering. We brengen verschillende vakgebieden samen:
Taal, Literatuur en Communicatie; Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheid en
Filosofie. Dat is
Humanities+. De plus van een open blik, interdisciplinair onderzoek, vernieuwend onderwijs en een kleinschalige, persoonlijke benadering.
We richten ons op complexe maatschappelijke problemen die vragen om een brede, grensverleggende aanpak. Een aanpak die inspireert om over grenzen heen te kijken en van elkaar te leren. Samen verrijken we onze kennis en creativiteit. Samen komen we tot oplossingen met maatschappelijke meerwaarde.
Kom je werken bij Geesteswetenschappen? Dan kies je voor een inspirerende en persoonlijke werkomgeving. Samen met jouw 340 collega’s draag je bij aan topkwaliteit in onderwijs en onderzoek.
Vrije Universiteit Amsterdam De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.
Lees meer over onze gedragscodes.
We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.
Diversiteit Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.
Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.
We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.