Vacature: Promovendus ‘Duurzame gGedragsverandering en een gezonde leefstijl bij cardiovasculaire aandoeningen’Wil jij bijdragen aan innovatief onderzoek naar duurzame gedragsverandering en een gezonde leefstijl bij cardiovasculaire aandoeningen?De Faculteit Sociale Wetenschappen en het LUMC zijn op zoek naar twee ambitieuze promovendi voor baanbrekend onderzoek naar zelfmanagement en duurzame gedragsverandering en de rol van beloningen voor cardiovasculaire gezondheid. Je werkt binnen twee recent gehonoreerde projecten, ondersteund door de Hartstichting en ZonMW, gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij patiënten met hart- en vaatziekten.Projectomschrijving Het project richt zich op de rol van een gezonde leefstijl, zoals beweging, in de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten. Het doel is om op maat gemaakte beweegprogramma's te ontwikkelen, evalueren en implementeren voor verschillende doelgroepen zoals voor volwassenen met coronaire hartziekten, jonge patiënten met congenitale hartziekten en vrouwen die een hypertensieve zwangerschapsstoornis (HDP) hebben ervaren. Een belangrijk aspect van het project is het onderzoeken en integreren van beloningsmechanismen om duurzame gedragsverandering te bevorderen. Een hieraan gerelateerd project is gericht op patienten met een variabele bloeddruk die moeilijk behandelbaar is, vooral bij mensen met lage gezondheidsvaardigheden. Het doel is een integrale aanpak te ontwikkelen die bijdraagt aan zelfmanagement, een stabielere bloeddruk, vermindering van medicatie, en een betere kwaliteit van leven. In het eerste deel van de projecten zal co-creatie van de beoogde interventie samen met de doelgroep en andere stakeholders centraal staan, in het tweede deel zal de interventie worden uitgerold en onderzocht. Het project is een nationale samenwerking van o.a., patiënten en patiëntorganisaties, huisartsen, psychologen en medisch specialisten waarbij expertise uit verschillende disciplines wordt gebundeld.
Wat ga je doen: - Bijdragen aan het aanpassen van bestaande eHealth modules en ontwikkelen van nieuwe modules middels co-creatie, het begeleiden van focusgroepen en het organiseren van co-creatie workshops.
- Uitvoeren van verschillende effectiviteitsstudies, o.a. middels een RCT.
- Wetenschappelijke artikelen schrijven die zullen uitmonden in een promotie.
- 10% van de tijd besteden aan onderwijs, zoals het begeleiden van BSc- en MSc-scripties.
- Diverse cursussen volgen op het gebied van wetenschappelijk schrijven, onderzoeksintegriteit en onderwerpen die relevant zijn voor het proefschrift.
Hier ga je werken Voor deze functie ben je deels gestationeerd binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen en d eels binnen het LUMC, waar je samenwerkt met onderzoekers en medisch specialisten om interdisciplinair onderzoek te bevorderen en de verbinding tussen sociale en medische wetenschappen te versterken. De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft circa 7000 studenten en 1000 medewerkers. Binnen de instituten wordt niet alleen onderwijs gegeven, maar ook baanbrekend onderzoek verricht dat de grenzen van ons begrip van menselijk gedrag en maatschappelijke structuren verlegt. Wat onze faculteit uniek maakt is de diversiteit aan onderzoeksonderwerpen, de verschillende stijlen van onderwijs geven en de manier waarop de professionele ondersteuning is ingericht; dit biedt jou de mogelijkheid om jouw interesses en expertise te verkennen en te ontwikkelen. Bezoek onze website voor een impressie: welkom bij de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen - Universiteit Leiden.
Instituut Psychologie Het Instituut Psychologie leidt vanuit toonaangevend gedragswetenschappelijk onderzoek en onderwijs nieuwe generaties op om bij te dragen aan de uitdagingen van onze samenleving, nu en in de toekomst. Dit gebeurt door samen te werken; zowel binnen als buiten ons instituut op het gebied van Psychologie en aanverwante onderzoeksgebieden, zowel fundamenteel als toegepast. Ook de brede bacheloropleiding en een grote diversiteit aan masterspecialisaties dragen hieraan bij. Binnen het instituut en de academische gemeenschap heerst een betrokken en gepassioneerde sfeer. De thema’s Gezondheid en Welzijn, Sociaal-cognitief-affectieve Besluitvorming, Ontwikkeling en Leren en Geavanceerde Gedragswetenschappelijke Methoden geven richting aan onderzoek en onderwijs. Het instituut vindt het belangrijk dat dit gebeurt in een veilige en inclusieve omgeving en dat er ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen als open science, erkennen en waarderen en interdisciplinariteit, die verankerd liggen in de strategie. Het instituut met circa 5.000 studenten en 600 medewerkers, omvat het Instituutsbureau, de Afdeling Bacheloronderwijs en de 6 eenheden voor onderwijs en onderzoek: Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie, Klinische Psychologie, Cognitieve Psychologie, Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Sociale en Organisatiepsychologie, en Methoden en Statistiek.
Team De projecten zijn een samenwerking van diverse deskundigen op het gebied van psychologie, biomedische wetenschappen, cardiologie, interne geneeskunde en kindergeneeskunde.
Dit breng je mee - Diploma op Masterniveau in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Klinische of Gezondheidspsychologie of gerelateerde opleiding;
- Affiniteit en/of ervaring met het nauwgezet werken binnen een onderzoeksprotocol;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
- Uitstekende sociale en organisatorische vaardigheden;
- Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Dit bieden wij jou We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.
Je kunt rekenen op een leuke maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad of in het bruisende stadscentrum in Den Haag. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.
Daarnaast bieden we je:
- Een arbeidsovereenkomst voor (38 uur per week) van aanvankelijk één jaar, met uitzicht op een dienstverband van in totaal 4 jaar bij gebleken geschiktheid. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
- Een salaris van minimaal € 2.872,- en maximaal € 3.670,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal promovendus);
- Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
- Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken
- Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
- Als de werkzaamheden het toelaten is hybride werken binnen Nederland mogelijk;
- Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking (indien van toepassing voor de functie).
Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier:
https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaardenDit vinden wij belangrijk Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek.
Solliciteren of meer weten? Direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.
Wil je eerst nog meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem contact op met Prof. Andrea Evers (
A.Evers@fsw.leidenuniv.nl). Solliciteren kan tot en met donderdag 13 februari 2025, sollicitaties nemen wij direct in behandeling. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 28 februari en vrijdag 7 maart 2025.
Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier:
https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
- Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.
- Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend. #LI-Hybrid