Junior onderzoeker

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 feb)

Let op: Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 feb). Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Junior onderzoeker

Deadline Gepubliceerd op Vacature ID 250071

Academic fields

Gezondheid

Job types

PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie

Education level

Universitair

Weekly hours

29 uur per week

Salary indication

max. €3493 per maand

Location

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Functieomschrijving

- Opzetten, coördineren en mede uitvoeren van implementatieonderzoek binnen een multidisciplinair onderzoeksteam, onder supervisie van een ervaren onderzoeker.
- Literatuuronderzoek.
- Interviews afnemen met patiënten, zorgprofessionals en zorgorganisaties uit de eerste- en tweedelijnszorg in de regio Drenthe en de resultaten ordenen.
- Met participatief actieonderzoek de patiëntenreis van de doelgroep in kaart brengen.
- Werven van huisartsenpraktijken en GGZ-afdelingen, daar implementatiestrategieën testen en analyseren en indien mogelijk een beslishulp helpen construeren.
- Aansturen van de onderzoeksassistent van het ODILE-project.
- Deelnemen aan overlegstructuren.
- Verwerken en analyseren van de data.
- Verzorgen van presentaties.
- Begeleiden van studenten.
- Meeschrijven aan wetenschappelijke artikelen/

Het project
Recent hebben wij een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) ontwikkeld die specifiek geschikt is voor mensen met een depressie door toevoeging van verschillende motiverende en zelfbeeldversterkende elementen en door toevoeging van een buddy. Bij de implementatie van deze GLI in de praktijk willen we onderzoek doen naar de vraag hoe we meer mensen uit de doelgroep kunnen bereiken en hoe de GLI onderdeel kan worden van de standaard huisartsenzorg en geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Het project heeft vier taakstellingen:
- Inzicht krijgen in de belemmerende en bevorderende factoren voor implementatie van een GLI gemaakt voor depressieve patiënten in de standaardzorg.
- Een overzicht maken van implementatiestrategieën die aansluiten op de gevonden factoren.
- Succesvolle implementatie van de GLI door: meer deelnemers die voor de interventie uitgenodigd worden, meer met de GLI startende patiënten, meer patiënten die de GLI afmaken en meer zorgprofessionals die de GLI toepassen in hun standaardzorg.
- Opleveren van een beslishulp voor de keuze van passende implementatiestrategieën voor onze GLI.

Functie-eisen

- Een afgeronde wetenschappelijke opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld geneeskunde, psychologie, bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen of verplegingswetenschap.
- Goede contactuele, organisatorische en communicatieve eigenschappen.
- Goed kunnen werken onder tijdsdruk (stressbestendig).
- Enige ervaring met kwalitatieve analyses.
- Affiniteit met leefstijl en de zorg voor mensen met een depressie.

Arbeidsvoorwaarden

Een multidisciplinaire, wetenschappelijke werkomgeving die in nauw contact staat met de klinische praktijk (onder andere Academische Huisartsenpraktijk Groningen, Dokter Drenthe, GGZ Drenthe en de Hanzehogeschool). Daarnaast krijg je directe begeleiding door onderzoekers met een achtergrond in implementatieonderzoek, huisartsgeneeskunde en psychiatrie.

Wij bieden een tijdelijk contract aan bij de afdeling ELZ van het UMCG voor de duur van 24 maanden (0.8 fte). Het salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg (ELZ) van het UMCG, samen met GGZ Drenthe en de Hanzehogeschool Groningen, doen onderzoek naar leefstijlinterventies voor mensen met een depressie. Leefstijlinterventies kunnen voor deze groep zowel de depressieve klachten verlichten als het cardiovasculair risico verlagen.

Wil jij bijdragen aan de gezondheid van deze kwetsbare patiëntengroep en ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk de juiste zorg krijgen? Dan ga je deel uitmaken van het team van ‘Overgewicht en Depressie: Implementatie van Leefstijlinterventie’ (ODILE) project dat dit jaar van start is gegaan. Het project wordt bij zowel de huisartsen in Drenthe als GGZ Drenthe uitgevoerd.

Sollicitatieprocedure

dr. Anouk Willems , anouk.willems@ggzdrenthe.nl, telefoonnummer: 06 5170 1271
dr. Huib Burger, h.burger@umcg.nl, telefoonnummer: 06 1258 2356

Working at UMCG

Learn more about research at UMCG. Discover our key areas of research, our facilities, networks and partners.

Read more