Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 feb 2021).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Met dit onderzoeksprogramma haken we aan bij een wereldwijd initiatief (http://wwfingers.com/), waarbij multi-domein leefstijlinterventies ingezet worden als mogelijk antwoord op de cognitieve problemen die gepaard gaan met de wereldwijde steeds ouder wordende samenleving. Kern van MOCIA, wat staat voor 'Maintaining Optimal Cognitive function In Ageing', is een gerandomiseerde gecontroleerde studie bij 1,206 deelnemers van 60-80-jarige leeftijd (FINGER-NL). Deelnemers ondergaan gedurende twee jaar een intensieve leefstijlinterventie gericht op meerdere veranderbare risicofactoren voor dementie of een zelfstandig leefstijlprogramma. Het project wordt gefinancierd door NWO via het Cross-Over programma, met als doel het Nederlandse kennis- en innovatiesysteem te versterken met behulp van publiek-private samenwerkingen. In de publiek-private samenwerking van MOCIA nemen aanvragers van acht kennisinstituten deel en acht co-financierende partijen.
Dit PhD-project richt zich op de lokale uitvoering en coördinatie van de FINGER-NL trial in Maastricht. Binnen jouw project ga jij je richten op het includeren van de 240 Limburgse deelnemers. Deelnemers starten in groepen van 12, en zullen gedurende de interventieperiode intensief door jou worden begeleid in het halen van hun persoonlijke leefstijldoelen, door middel van individuele coaching en houden van regelmatige groepsbijeenkomsten, deels via de FINGER-NL online-onderzoeksomgeving. Daarnaast doe je onderzoek naar de voorspellende waarde van dementierisicofactoren in observationele studies en kijk je naar (aspecten van) effectiviteit van de experimentele FINGER-NL trial.
Als vooropleiding voor deze functie is een (Research) Master een vereiste, bij voorkeur in de (Neuro)Psychologie, Geneeskunde (Arts-Klinisch Onderzoeker) of Gezondheidswetenschappen. Je bent flexibel, nieuwsgierig, vaardig in het schrijven van wetenschappelijke teksten, je hebt een goed analytisch vermogen, evenals organisatorische en contactuele eigenschappen, en werkt graag samen in een team. Idealiter heb je een aantoonbare affiniteit met gezondheidsbevordering of ervaring met motivational coaching en het begeleiden van groepen. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk en heb je affiniteit met het werken met ouderen.
Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar, de gewenste datum indiensttreding is 01-05-2021.
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 48 maanden. Het maandsalaris bedraagt € 2.395,- bruto per maand in het eerste jaar tot € 3.061,- per maand in het 4e jaar, conform het CAO-NU promovendi salaris. De gewenste datum indiensttreding is 01-05-2021.
Het eerste jaar is een proeftijd, na een positieve beoordeling wordt de functie met drie jaar verlengd. Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.
De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: