Twee Universitair Docenten (UD) in Media- & Cultuurwetenschappen

Twee Universitair Docenten (UD) in Media- & Cultuurwetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 30 mei Utrecht
Ben jij gespecialiseerd in mediastudies met een focus op schermmedia? Word UD bij ons departement!

Functieomschrijving

Ben jij gespecialiseerd in mediastudies met een focus op schermmedia – bijvoorbeeld film en televisie, digitale (scherm)media, streaming of platform media, interactieve media of mediakunst? We zoeken dynamische universitair docenten/assistant professors met een sterke affiniteit met de huidige ontwikkelingen op het gebied van schermcultuur, zowel wat betreft nieuwe theoretische benaderingen als nieuwe onderzoeksmethoden. We zijn geïnteresseerd in een diversiteit aan onderzoekinteresses met betrekking tot de culturele en maatschappelijke rol van media in onze maatschappij.

Wat ga je doen?
Jouw onderzoek maakt deel uit van het Institute for Cultural Inquiry (ICON) met de onderzoeksdomeinen van Media & Performance en Genderstudies, en onderzoeksinitiatieven zoals [urban interfaces], MI3: Media Industries, infratructures, and Institutions, Green Media Studies, and Transmission in Motion. De functie biedt ook mogelijkheden om aan te sluiten bij de interdisciplinaire Strategische thema’s van de Universiteit Utrecht zoals Institutions for Open Societies, Pathways to Sustainability, and Dynamics of Youth. Bovendien zetten we ons in voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van academisch onderzoek en onderwijs, en voor deelname aan interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en partnerschappen binnen en buiten de universiteit.

Je geeft onderwijs over media, film, televisie, digitale en interactieve media, media en communicatie, en media theorie. Je geeft les in de BA Media en cultuur en de BA Communicatie en informatiewetenschappen, als ook mogelijk in de MA Film and Television Cultures, MA New Media and Digital Culture, of de RMA Media, Art & Performance Studies. Afhankelijk van je specialisatie kun je ook samenwerken met collega's in interdisciplinaire onderwijsteams waar media- en cultuurwetenschappen deel van uitmaken.

We bieden een inspirerende onderzoeks- en onderwijsomgeving en stimuleren initiatieven voor innovatieve projecten in onderzoek, onderwijs en publieke betrokkenheid. Hiervoor werken we nauw samen met andere academische disciplines, institutionele en industriële partners en verschillende maatschappelijke stakeholders. Bovendien verwelkomen we je actieve bijdrage aan de bredere, interdisciplinaire onderzoeksagenda van media- en cultuurwetenschappen en deelname aan onderzoekssamenwerkingen binnen het departement en daarbuiten.

(Persoonlijk) leiderschap en verantwoordelijkheid horen bij je baan. Daarom herken jij je in de volgende kernwaarden die bij de faculteit Geesteswetenschappen centraal staan: professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbinding en veiligheid. Deze kernwaarden gelden voor iedereen en we houden deze waarden hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Mogelijke onderzoeksrichtingen zijn:
  • film-, televisie-, en mediatheorie en/of -geschiedenis;
  • projectie-media, streaming-media, platformmedia;
  • AR, VR, MR, of andere interactieve schermmedia;
  • urban screens, installaties, en/of media kunst;
  • media-industrie;
  • media-erfgoed, media-archeologie;
  • dekoloniale mediastudies;
  • media & sustainability studies.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als ideale kandidaat voldoe je aan de volgende eisen:
  • Je bent gepromoveerd in de geesteswetenschappen binnen een voor deze functie relevant kennisdomein, met een onderzoeksfocus op schermmedia.
  • Je hebt relevante onderwijservaring op bachelor- en masterniveau en in het begeleiden van individuele onderzoeksprojecten.
  • Je bent een actieve en ambitieuze onderzoeker met een output die dit weerspiegelt.
  • Je bent een sterke teamspeler, geïnteresseerd in team science en team teaching, en in inter- en transdisciplinaire samenwerking, ten behoeve van het adresseren van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.
  • Je bent bereid om onderzoekssubsidies aan te vragen, alleen of in teamverband.
  • Je beschikt over uitstekende organisatorische ervaring en vaardigheden.
  • Je zet je in voor voortdurende professionele ontwikkeling en bent geïnteresseerd in academisch leiderschap.

Je hebt de Basiskwalificatie Onderwijs behaald, of bent bereid deze binnen de eerste twee jaar van je aanstelling te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 38 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

De functie is ingericht op 40% onderzoek en 60% onderwijs. Binnen de 60% onderwijs is er 10% vrije ruimte die niet wordt ingeroosterd.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Het departement Media- en Cultuurwetenschappen kenmerkt zich door een interdisciplinaire werkomgeving waar, in een dynamische en prettige werksfeer, met een groep van enthousiaste academici onderwijs wordt gegeven en onderzoek wordt gedaan naar Theater, Dans, Film, Televisie, Muziek, Kunstbeleid, Nieuwe Media, Communicatie, Games en Gender. Hierbij is zowel het onderzoek als het onderwijs gericht op een interdisciplinaire benadering van media, performance en cultuur in het algemeen en op (historische) transformaties van media, communicatie, performance en cultuur en hun rol in de samenleving in het bijzonder.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Prof. Nanna Verhoeff op n.verhoeff@uu.nl.

De startdatum voor deze functie is 15 augustus 2024.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • 3874

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Muntstraat 2A, 3512EV, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 30 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).