Senior Business Controller met een coördinerende en coachende rol in het team

Senior Business Controller met een coördinerende en coachende rol in het team

Geplaatst Deadline Locatie
16 sep 15 mrt Den Haag
Wil jij in een stevige finance-rol achter de schermen bijdragen aan vernieuwing in wetenschappelijk onderzoek? Kom als senior business controller werken bij NWO: de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als senior business controller lever je een grote bijdrage aan de NWO planning- & controlcyclus. Vanuit een onafhankelijke en professionele rol adviseer je het management en de beleidsmedewerkers van het domein over de financiële beheersing van de programma’s, de risico’s en de (financiële) bedrijfsprocessen.

Met jouw ruime en up to date vakkennis lever je een stevige bijdrage aan verbetertrajecten en heb je een coördinerende rol bij de doorontwikkeling van procedures en systemen en de implementatie ervan. Je betrekt hierbij je directe collega’s: je bent een echte samenwerker en verbinder, deelt graag kennis en leert graag van anderen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en de professionalisering van je team en de afdeling Financiën, samen met je collega’s.

Jouw werk in de praktijk:
  • je voert de regie op de planning- & controlcyclus van programma’s en organisatie onderdelen;
  • Je bent verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van de business controller, financial controller en projectcontroller in jouw team;
  • je maakt onderdeel uit van het MT van jouw organisatie onderdeel en bent voor hen sparringpartner en expert;
  • je maakt periodieke rapportages, inclusief meerjarenanalyses en -prognoses;
  • je stelt (concept)begrotingen op, geeft advies hierover en bewaakt de uitvoering ervan;
  • je maakt programmaverantwoordingen en stemt die af met interne en externe partijen;
  • je analyseert data en informatie uit NWO’s financiële systeem en maakt rapportages en doet verbetervoorstellen;
  • je monitort de financiële voortgang van programma’s en het financiële proces van organisatie onderdelen;
  • Je signaleert risico’s, onderbouwt en doet voorstellen tot beperken van risico’s;
  • je denkt mee en adviseert over het verbeteren van de financiële processen en werkwijzen.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je bent niet alleen een kei met cijfers en financiën, je communiceert er ook makkelijk over. Je bent analytisch, maar ook in staat conceptueel te denken en dit te vertalen naar een praktische uitwerking. Jaarrekeningen, activa & passiva en balansen hebben geen geheimen voor je. Maar jouw skills gaan een stuk verder dan dat: je kunt (inzichten uit) cijfers moeiteloos vertalen en duiden voor het management en je collega’s op tactisch en strategisch niveau. Je bent een goede gesprekpartner voor directie en management. Ook ben je sparringpartner van de Teamleider BPC. Je neemt initiatief en komt met voorstellen voor verdere verbetering in de bedrijfsvoering. Je weet de balans te houden tussen de diverse belangen van de organisatieonderdelen en maakt onderscheid tussen hoofd- en bijzaken.

Je weet zelfstandig én samen met je collega’s resultaten te bereiken. Hoe complex een vraagstuk ook, jij vindt de oplossing. Je bent analytisch sterk, ziet het grote geheel, en communiceert en adviseert sterk, helder en altijd met oog voor je gesprekspartner. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je specifieke projecten, neemt initiatief en weet anderen mee te krijgen met je inzet en enthousiasme. Het spreekt voor zich dat je integer handelt en altijd gaat voor de beste kwaliteit.

Dit is je basis:
  • je hebt een afgeronde academische opleiding in een financiële richting bij voorkeur aangevuld met een controllersopleiding;
  • je hebt 7 tot 10 jaar relevante werkervaring;
  • relevante ervaring en kennis met projectmanagement, zoals Agile of PMC.
  • kennis van power BI en Unit4 (UBW).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast en collegiaal team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 5.501,- en € 7.075,- (schaal 12, cao Onderzoekinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor - in Den Haag en Utrecht - en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Bij de afdeling Financiën van NWO werken ongeveer 50 collega’s in de teams Business & Project Control (BPC), Concern Control, Proces & Kwaliteit en de Financiële Administratie. Jij komt te werken in één van de BPC-teams in Den Haag of Utrecht. In het BPC-team werken meerdere business-, financial- en projectcontrollers onder aansturing van een teamleider.

We houden bij NWO van teams met een mooie mix. Qua leeftijden, achtergronden, ideeën en ervaringen. Bij Finance werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin.

Hoe meer verschillende perspectieven, hoe waardevoller. NWO’ers hebben ook veel gemeen: we zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit en voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijk ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

Additionele informatie

Enthousiast over deze functie? Hans van Zwol(teamleider BPC) geeft je graag meer informatie. Hij is te bereiken op 070 349 41 35 en via h.vanZwol@nwo.nl.

Over de wervingsprocedure kun je informatie opvragen bij de P&O adviseur Marianne van der Helm. Zij is bereikbaar via WhatsApp (06 23 54 16 84), via 070-349 42 80 en via m.vanderhelm@nwo.nl.

Wil je gelijk reageren op deze vacature? Dat kan - uitsluitend - via de ‘solliciteer’-button. We ontvangen graag uiterlijk 1 oktober 2024 je cv en je motivatiebrief t.a.v. Hans van Zwol. We zijn heel benieuwd wat jou enthousiast maakt en wat jij wilt bijdragen.

Specificaties

  • Financiën
  • Economie
  • 32—38 uur per week
  • €5501—€7075 per maand
  • Universitair
  • 4555

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 mrt 2025 7:20 (Europe/Amsterdam).