Allround communicatiemedewerker domein Sociale en Geesteswetenschappen

Allround communicatiemedewerker domein Sociale en Geesteswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 14 okt Den Haag
Ben je op zoek naar een baan als communicatiemedewerker waarin je een graag een baan hebt met maatschappelijke relevantie en veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling?

Functieomschrijving

Als communicatiemedewerker bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ligt de nadruk van je werk op de communicatie rondom onze oproepen tot het indienen van onderzoeksvoorstellen (calls). Daarnaast werk je met jouw kennis van communicatie ook mee aan andere projecten en onderwerpen, zoals het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten voor een breder publiek en het organiseren van communicatie rondom evenementen.

Wat ga je doen?
Als communicatiemedewerker ga je een deel van je werkweek aan de slag met de communicatie rond onze oproepen tot het indienen van onderzoeksvoorstellen, zogeheten ‘Call for proposals’ (kortweg: calls). Calls zijn de basis van de financierende rol van NWO. Een call kan bijvoorbeeld gaan over een toekomstbestendig Nederland, het uitbannen van havenmisdaad, wetenschapscommunicatie of erfelijke hartziekten. Klinkt dit nog wat abstract? Neem dan eens een kijkje op onze website.

Vanuit jouw rol ben je betrokken bij deze calls vanaf de interne kick-off. Je stelt een plan op voor de bekendmaking van de call en voert deze ook uit. Je denkt mee over de naamgeving van de call, het beeld dat gebruikt gaat worden en de kernboodschap. Je leest de tekst van de call vanuit communicatieperspectief mee en geeft advies. Je schrijft de teksten voor op de website en je verzorgt de communicatie-uitingen in de nieuwsbrief en op onze social media kanalen. Je werkt hierbij samen met de betrokken programmacoördinatoren en werkt in samenspraak met één van de communicatieadviseurs uit het team.

Daarnaast organiseer je samen met inhoudelijk adviseurs de (communicatie van) evenementen. Ook is het kunnen vertalen van onderzoeksresultaten naar mooie verhalen (tekstueel of visueel) een onderdeel van je takenpakket. Voordeel van de functie is dat er ruimte is om samen met je teamleider je takenpakket verder samen te stellen op basis van je kernkwaliteiten, interesses en ontwikkelwensen, zoals bijdragen aan onze social media strategie, interne communicatie, (web)redactie of vormgevingstaken.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je bent flexibel, nauwkeurig en in staat het overzicht te bewaken als je de communicatie van verschillende calls naast elkaar hebt lopen en voel je je thuis in een wetenschappelijke omgeving.

De communicatiemedewerker die wij zoeken:
  • heeft een communicatie-opleiding afgerond (minimaal HBO werk- en denkniveau) en heeft minimaal 2 jaar werkervaring in het communicatie vak;
  • is een enthousiaste tekstschrijver, die teksten kan schrijven en redigeren voor verschillende kanalen;
  • is in staat zelfstandig projecten op uitvoerend niveau te organiseren en uit te werken;
  • is in staat om informatie zowel mondeling als schriftelijk begrijpelijk en helder over te brengen en te ontvangen;
  • overlegt, stemt af en verbindt met collega's;
  • kan complexe materie doorgronden en hieruit de belangrijkste aspecten voor de doelgroep filteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor minimaal 32 uur per week, voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.201,- tot €4.291,- bruto per maand (schaal 8 cao Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Communicatie van NWO, die bestaat uit meerdere teams met kundige, gedreven en gezellige mensen.

Jouw ‘thuisbasis’ is in het communicatieteam van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW, in Den Haag), maar je zult ook samenwerken met de communicatiecollega’s uit de andere teams.

Additionele informatie

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren. Stuur uiterlijk 14 oktober 2024 je cv en motivatiebrief naar ons toe via de ‘solliciteer’-button op de NWO-website. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 22 oktober (1e ronde) en donderdagmiddag 24 oktober (2e ronde) beide in ons kantoor in Den Haag. Fijn als je hiermee rekening houdt in jouw agenda.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op www.nwo.nl. Marlies Meilof, Teamleider Communicatie, vertelt je graag meer over de functie. Marlies is te bereiken op 06 1256 5400 of m.meilof@nwo.nl. Jessica Elshof (P&O adviseur) kan de procedure toelichten, contact kan door te bellen naar 070 3494707.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 32—38 uur per week
  • €3201—€4291 per maand
  • HBO
  • 4568

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2512RE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 14 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).