Senior Privacy Officer

Senior Privacy Officer

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 14 nov Den Haag
Ben jij een professional in het vakgebied privacy en gegevensbescherming? Weet jij als geen ander het belang van privacy over te brengen en denk je altijd in oplossingen?

Dan is de vacature Senior Privacy Officer bij NWO iets voor jou, solliciteer v...

Functieomschrijving

Als senior privacy officer (M/V/X) heb je een cruciale, beleidsmatige en adviserende rol. Je bent als het ware onze ambassadeur op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het strategisch beleid op het gebied van privacy. Daarnaast zorg je voor de toepassing van de privacywetgeving en je zorgt ervoor dat het als uitgangspunt meegenomen wordt in nieuwe projecten, toepassingen en verwerkingsactiviteiten.

Dit doe je niet alleen. Binnen ieder organisatieonderdeel werk je nauw samen met de privacy coördinator. Met elkaar maken – en houden - jullie de het organisatieonderdeel privacy-compliant. Daarnaast zijn de functionaris gegevensbescherming, de CISO en de privacy juristen de collega’s waarmee je samenwerkt.

In deze veelzijdige functie initieer je organisatie breed vernieuwingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van het privacy beleid. Een unieke en mooie combinatie geïntegreerd in één functie!

Jouw werkzaamheden zijn:
  • het opstellen en actueel houden van het privacy beleid en het zorgen voor de uitrol, uitvoering hiervan;
  • je bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om privacyvraagstukken en neemt het voortouw in crisissituaties rondom privacy zoals bij bijvoorbeeld datalekken;
  • het adviseren over privacy compliance bij de toepassing van het principe ‘privacy by design & default’ en bij de vraag of een Data Protection Impact Assessment (DPIA) noodzakelijk is;
  • het ondersteunen bij het uitvoeren van een DPIA en analyseren, beoordelen en opvolgen van de DPIA’s;
  • het leveren van een actieve bijdrage aan het privacy bewustwordingsprogramma (bijvoorbeeld trainingen geven) en je begeleidt de medewerkers bij werkzaamheden die verband houden met verzoeken van betrokkenen en/of privacy klachten.

Verder kunnen wij vertrouwen op je expertise met betrekking tot: verwerkersovereenkomsten, aanspreekpunt voor partners en leveranciers over de uitwisseling van persoonsgegevens en beheer je het register van verwerkingen, het datalekregister en het register van verzoeken van betrokkenen.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je bent betrouwbaar, hebt overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit en uiteraard ben je analytisch ingesteld. Met deze eigenschappen ben je in staat om privacy onderwerpen voor iedereen in de organisatie op een eenvoudige manier uit te leggen.

Daarnaast beschik je over:
  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring (bij voorkeur in een grotere (overheid) organisatie);
  • Ervaring met het uitvoeren en uitwerken van risicoanalyses en kennis van systematiek die gebruikt wordt in risicoanalyses;
  • Aantoonbare inhoudelijke kennis van:
    • AVG/UAVG;
    • E-Privacy;
    • Richtlijnen van de EDPB;
    • Autoriteit Persoonsgegevens;
    • Affiniteit met IT-security en informatieprocessen;
    • Affiniteit met Informatieveiligheidsprincipes zoals de BIO of ISO 27001/2;
    • IPP/E en/of CIPP/M certificaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging of vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen
€ 5501,- en € 7075,- bruto per maand (schaal 12, CAO Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en bieden we je een NS business kaart voor het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

In de NWO-Strategie “Wetenschap Werkt!” heeft NWO diverse ambities voor de periode 2023-2026 uiteengezet. Een van deze ambities is het verder ontwikkelen van NWO tot een robuuste, informatie gedreven organisatie. De afgelopen jaren is er al een sterke basis gelegd voor deze ontwikkeling, met de vaststelling van een i-visie en i-strategie en de ontwikkeling van beleid en protocollen op verschillende deelgebieden.

Om de volgende stap te zetten richting een robuuste, informatie gedreven organisatie, worden per 1 januari 2025 de tweede lijn Compliance, Risk, Information Security en Privacy en de medewerkers van informatiemanagement samengebracht in een nieuwe afdeling: de afdeling Informatiemanagement, Security & Compliance. Deze afdeling zal bestaan uit 12 professionals die intensief samenwerken, informeel met elkaar omgaan en ieder hun eigen rollen en werkterreinen hebben.

Additionele informatie

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren. Stuur vóór 14 november je cv en motivatiebrief naar ons toe via de "solliciteer"-button op de NWO website.

Dirkje Schinkelshoek, onze directeur bedrijfsvoering vertelt je graag meer over de functie. Dirkje is te bereiken op telefoonnummer: 070-349 45 00 of het e-mailadres: d.schinkelshoek@nwo.nl. Jessica Elshof, P&O adviseur, kan de procedure toelichten en is te bereiken op telefoonnummer: 070-3494707 of het e-mailadres: j.elshof@nwo.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in ons kantoor te Den Haag.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op www.nwo.nl.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • 32—38 uur per week
  • €5501—€7075 per maand
  • Universitair
  • 4580

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2512RE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 14 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).